04/12/2013

lunch break!

 
 
 
a bistro-like lunch
sooo stylish,sooo tasty
 


 
"cafe-bar" tarzı bir öğlen atıştırması
çok leziz ,bir o kadar da fiyakalı…
 
 

 
almond rich biscuits and mushrooms
 
 for biscuits:
 1 1/4  cups almond meal
 1/4 tsp salt
 1/4 tsp ground black pepper
 1/2 tsp baking soda
 1/2 tsp baking powder
 fresh herbs (sage, rosemary, thyme), leaves finely chopped
 1/4 cup cooked sweet potato, mashed up
 1 tsp ground flax seeds
 1/4 cup sun flower oil
 1/2 tbsp apple cider vinegar
 1/2 tbsp maple syrup 
mix the almond meal, salt, pepper, baking soda, baking powder
 and chopped herbs in a large bowl
puree the mashed sweet potato, ground flax seeds, oil, vinegar and syrup
and mix with the dry ingredients
 form a  dough ,
work on a flour dusted counter and quickly roll /flatten to 1 cm thickness
cut out round disks,place on baking sheet lined with parchment paper
bake for 15 minutes at 175 C preheated oven…
herbal-sweet-rich-moist biscuits!!!
 
  
bademli bisküvi üstü kızarmış mantarlar
 
bisküviler:
 1 1/4  cup badem unu (çiğ bademi öğütücüde ince çekin)
 1/4 çayk tuz
 1/4 çayk karabiber
 1/2 çayk karbonat
 1/2 çayk kabartma tozu
taze otlar (adaçayı,biberiye,kekik) ince kıyılmış
 1/4 cup haşlanmış tatlı patates,ezilmiş
 1 çayk öğütülmüş keten tohumu
 1/4 cup ayçiçek yağı
 1/2 kaşık elma sirkesi
 1/2 kaşık akçaağaç şurubu 
Badem unu,tuz,biber,karbonat,kabartma tozu ve kıyılmış otları karıştırın
Diğer bir kapta da ıslak malzemeleri
(tatlı patates,keten tohumu,yağ,sirke,şurup)
 püre halinde karıştırın
ve kuru malzemelere ekleyip,hamur haline getirin
hafif un serpilmiş bir tezgahda 1 cm kalınlığında açın
yuvarlak diskler halinde kesip
yağlı kağıt döşeli fırın tepsilerine dizip
175 C ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin…
 
 

fried mushrooms:
 
 1 cup  white beans,cooked
 1 cup beef stock
  1/2 lemon juice
 1/2 tbsp miso paste
2 tbsp butter
 a pack of chestnut mushrooms , sliced
 fresh thyme and rosemary, leaves chopped
coarse pepper
puree beans, stock, lemon juice,and miso…set aside…
in skillet over medium-high heat, melt 2 tablespoons butter
 add mushrooms and fresh herbs and cook for 8 minutes, stirring frequently
stir in the pureed mix ,cook for another minute or two
season with black pepper to taste
no salt as miso gives quite a bit of saltiness!

 

place a warm biscuit on a plate and layer with fried mushrooms and gravy on top

 garnish with thyme/rosemary leaves
 



 
kızartılmış mantarlar:
 
 1 cup  haşlanmış kuru fasulye,vakit yoksa konserve !
 1 cup et suyu
  1/2 limon suyu
 1/2 kaşık miso (burada var : Smart / Kemerburgaz tel: 0212 3602454)
2 kaşık tereyağ
 bir paket kestane mantarı , irice dilimlenmiş
taze kekik ve biberiye, kıyılmış
taze iri öğütülmüş kara biber
fasulye,et suyu,limon suyu ve miso püresini karıştırarak püre halinde bekletiyoruz
tavada,yüksek ateşte 2 kaşık tereyağını eritiyoruz,
mantarlarımızı ve taze otları ekleyip,kızartıyoruz... 8 dakika...
püre halindeki karışımımızı da ekleyip , birkaç dakika daha karıştırarak ısıtıyoruz
karabiber ile tatlandırıyoruz
tuz eklemeyin , zira miso yeteri derecede tuzluluk sağlıyor!
 
son adım :
ılık bisküviler
üstüne kızarmış mantarlar ve sosu
kekik veya biberiye ile süsleme !
 


 
 
 
 


2 comments:

  1. offfff emin misin bunu sadece ogle yemegi olduguna ziyafte yemegi bu bal gibi :) birde yabani mantarlarla yapsam uc yildiz :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tabii ki sen bunu güzelim mantarlarınla farklı bir şölene çevirirsin ;))) ben de ilerde etli (kuzu yahni gibi,yine bol kekikli vs ) versiyonunu denemek istiyorum...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...